Voedingsadvies

Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Gedrag, voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voedingsadvies voor de hond gaat uit van de beste match tussen de hond en zijn voeding.

Iedere hond is anders, leeft anders en heeft een ander bewegingspatroon. Dé beste voeding voor een hond is heel individueel. Ras, leeftijd, activiteiten en mogelijke gezondheidsproblemen zijn allemaal factoren die bepalend zijn.

Voedingsadvies voor de hond is maatwerk, Dog Livity helpt graag om samen de best passende voeding voor uw hond te vinden. Ons advies is onafhankelijk, we kijken naar de hond en zijn voedingsbehoefte. Dat kan een brok, kvv, vers vlees of gestoomde voeding uit blik zijn. Net wat past bij de hond.

Enkele voorbeelden waarbij deskundig voedingsadvies kan helpen:

  • Hond is te dik of juist te dun
  • Vaak diarree en/of slechte ontlasting
  • Gezonde voeding voor de opgroeiende hond
  • Jeuk, huidklachten, hotspots of bultjes
  • De voedingsbehoefte van een oudere hond
  • Passende voeding voor heel actieve honden
  • Goede voeding voor zwangere en zogende teefjes

Werkwijze en kosten

Kiest u voor voedingsadvies van Dog Livity, dan vult u een korte vragenlijst in. Hiermee geeft u een zo goed mogelijk beeld van uw hond en zijn voedingsbehoefte.

Tijdens het voedingsconsult kijkt voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Denise Vrolijk naar de hele hond. Ook de vacht, de manier van bewegen en de geur van de hond worden meegenomen. We kijken dus niet alleen naar de voeding die de hond nu krijgt.

Mocht het nodig zijn, dan verwijzen we u door naar een dierenarts. Bijvoorbeeld om meer te weten te komen over mogelijke medische problemen.

Een online afspraak of live voedingsconsult op onze locatie in Zeeuws-Vlaanderen, kost € 75,- (1 uur), dit is inclusief 21% btw, analyse van de vragenlijst en het dierenartsdossier, plus opstellen van het advies. Na het consult ontvangt u een schriftelijk advies. Vervolgafspraak € 37,50 (30 minuten).

Neem graag contact op voor het aanvraagformulier voedingsadvies.

Klik hier voor onze Algemene voorwaarden en Privacyverklaring.

Kijk ook eens bij Gedragsbegeleiding en Opvoeding.