Over

Gedragsbegeleiding, advies en voedingsadvies voor de hond door Denise Vrolijk bij Dog Livity, Den Haag
Denise Vrolijk, hondengedragsdeskundige

Denise Vrolijk is gediplomeerd hondengedragsdeskundige en voedingsdeskundige voor de hond. Ze heeft de Natural Dog Trainer Education bij Calming Signs gevolgd. Deze opleiding is gebaseerd op de International Dog Trainer Education van de Noorse hondendeskundige Turid Rugaas, oprichter van de internationale beroepsvereniging PDTE. Denise Vrolijk is associate member van de PDTE.

Denise woont met haar herplaatshonden in het Haagse Regentessekwartier, een drukke stadswijk. Ze is gespecialiseerd in het samenleven met honden in de stad. Dagelijks maakt ze mee hoe haar honden dit ervaren.

Hoe de stedelijke omgeving gebruikt wordt, is al jarenlang een fascinatie van Denise. De kiem werd gelegd tijdens haar studie stedenbouw- en architectuurgeschiedenis. In haar werk als communicatieadviseur in de stedenbouw en ruimtelijke ordening is het een belangrijke focus.

Tijdens de Natural Dog Trainer Education legde Denise de link met stedenbouw door te analyseren hoe mens en hond zich op een veilige en sociale manier door de stad kunnen bewegen. Haar boek ‘Stadshonden. Leven in een rijke omgeving’ en kwartetspel ‘Hond in de Stad’ geven hondeneigenaren en kinderen op een speelse manier tools, tips en achtergrondinformatie over de zintuigen van de hond, hondentaal, hoe honden leren en wat het effect van stress is.

Denise blijft leren en zich ontwikkelen. Opleidingen, trainingen, symposia, lezingen en workshops: