Opvoeding

De opvoeding van een hond is leuk én spannend. Goede begeleiding en opvoeding van een nieuwe hond in huis gaat om heel veel dingen tegelijk. Hoe zal de hond reageren op zijn nieuwe omgeving? Gaat het goed met de kinderen of andere huisdieren? Hoe weet ik wat mijn hond wel of niet leuk vindt? Een goede voorbereiding is heel belangrijk.

Zeker voor pups en honden ‘met een rugzakje’ is goede begeleiding in de eerste maanden essentieel. Het welzijn van de hond staat hierbij altijd centraal. Leren wennen aan een nieuwe leefomgeving is spannend. Een pup krijgt geen uitleg waarom hij bij zijn moeder en broertjes of zusjes wordt weggehaald. Een asielhond weet soms helemaal niet hoe het leven in een huis of woonwijk werkt.

Dog Livity geeft inzicht in de lichaamstaal van de hond. Zo leert u begrijpen wat de hond wil zeggen, en hoe u daar op een natuurlijke, respectvolle manier op kan reageren. Persoonlijke aandacht voor hond en mens staat hierbij voorop. Dog Livity ondersteunt hond en mens bij de kennismaking met de nieuwe leefomgeving door, bijvoorbeeld:

  • Goede gewoontes: hoe ‘praat’ ik met mijn hond?
  • Snuffelen en nieuwe omgeving ontdekken
  • Lichaamstaal van de hond
  • Omgang kind en hond
  • Wandelen zonder trekken
  • Hond alleen thuis laten, of juist niet?
  • Mentale uitdaging voor de hond (‘neuswerk’)
  • Hoe ga ik om met een hond uit een asiel

Een privéafspraak kost € 55,- per uur (inclusief 21% btw en reiskosten binnen Den Haag). U geeft van tevoren aan waar u begeleiding bij wil. Op verschillende leslocaties in Den Haag gaan we aan de slag met de oefeningen. Mocht dat voor uw hond niet mogelijk zijn, dan kunnen we in overleg een passende locatie in de eigen woonomgeving zoeken.

Een privéwandeling kost € 55,- per uur (inclusief 21% btw en reiskosten binnen Den Haag). Hierbij is uitgebreid aandacht voor de lichaamstaal van uw hond en de goede gewoontes tussen mensen en honden en/of honden onderling. We kunnen samen wandelen in verschillende groengebieden in Den Haag of op het strand. Mocht dat voor uw hond niet mogelijk zijn, dan kunnen we in overleg een passende locatie in de eigen woonomgeving zoeken.

Een privécursus Wandelen Zonder Trekken op vaste leslocaties in Den Haag kost € 125,- (inclusief 21% btw) voor 5 lessen van 30 minuten.

Individuele puppycoaching

Dog Livity biedt een-op-een puppycoaching aan huis. We gaan in de eigen veilige omgeving aan de slag met verschillende oefeningen en uitleg over de hondentaal. De goede gewoontes (hoe praat ik met mijn hond?) en de omgang tussen kinderen en de pup passen hier ook heel goed bij. Natuurlijk is er ook aandacht voor oefeningen als ‘hier’ komen, snuffelen, mentale uitdaging en ontspannen wandelen.

De individuele puppycoaching bestaat uit zes lessen van 45 minuten, het boek ‘PuppyWijs. Het welzijn van je pup centraal’, handouts, huiswerkopdrachten, lessen thuis en op verschillende buitenlocaties en kost € 195,- (incl. 21% btw en reiskosten binnen Den Haag).

Klik hier voor onze Algemene voorwaarden en Privacyverklaring.

Kijk ook eens bij Gedragsbegeleiding en Voedingsadvies.