Gedragsbegeleiding

Het gedrag van een hond kan veranderen door invloeden uit de omgeving, pijn of stress. De hond kan meer gespannen, angstig of juist heel druk zijn. Gedragsbegeleiding kan helpen samen met uw hond weer in balans te komen.

Dog Livity gaat tijdens de gedragsbegeleiding samen met hond en mens op zoek naar de oorzaak van het gedrag dat als probleem ervaren wordt. Bijvoorbeeld:

  • Angst voor mensen, honden, geluiden, verkeer of voorwerpen
  • Overmatig blaffen, druk, onrustig gedrag
  • Uitvallen naar andere honden of mensen
  • Najagen van wild, fietsers, joggers
  • Trekken of uitvallen aan de lijn
  • Hond heeft moeite met kinderen
  • Niet terugkomen als de hond geroepen wordt

Het gedrag dat een hond laat zien komt voort uit een emotie of ongemak (pijn). Door de oorzaak achter het gedrag in beeld te brengen, ontstaat er meer begrip voor het gedrag zelf. U begrijpt beter waarom de hond doet wat hij doet, en leert de taal van uw hond feilloos lezen.

Zo wordt communiceren met uw hond écht samenwerken. Want: gedragsbegeleiding gaat niet over de hond alleen, het gaat om het team dat hond en mens vormen. Samen weer in balans komen door vanuit de oorzaak van het gedrag te werken aan een plan op maat, dat past bij uw specifieke situatie.

Hoe lang een gedragsbegeleidingstraject duurt, is afhankelijk van de aard van de vragen en de vorderingen die u samen met uw hond maakt. Iedere hond zet op zijn eigen tempo nieuwe stapjes, tijd en geduld zijn heel belangrijk.

Neem graag contact op voor het aanvraagformulier gedragsbegeleiding.

Mogelijkheden en tarieven (bedragen zijn inclusief 21% btw).

Ons werkgebied is Zeeuws-Vlaanderen. Reiskosten zijn gratis binnen de gemeente Terneuzen, daarbuiten € 0,25 cent per kilometer vanaf Hoek.

Klik hier voor onze Algemene voorwaarden en Privacyverklaring.

Kijk ook eens bij Massage en Voedingsadvies.