Gedragsbegeleiding

Het gedrag van een hond kan veranderen door invloeden uit de omgeving, pijn of stress. De hond kan meer gespannen, angstig of juist heel druk zijn. Gedragsbegeleiding kan helpen samen met uw hond weer in balans te komen.

Dog Livity gaat tijdens de gedragsbegeleiding samen met hond en mens op zoek naar de oorzaak van het gedrag dat als probleem ervaren wordt. Bijvoorbeeld:

  • Angst voor mensen, honden, geluiden, verkeer of voorwerpen
  • Overmatig blaffen, druk, onrustig gedrag
  • Uitvallen naar andere honden of mensen
  • Najagen van wild, fietsers, joggers
  • Trekken of uitvallen aan de lijn
  • Hond heeft moeite met kinderen
  • Niet terugkomen als de hond geroepen wordt

Het gedrag dat een hond laat zien komt voort uit een emotie of ongemak (pijn). Door de oorzaak achter het gedrag in beeld te brengen, ontstaat er meer begrip voor het gedrag zelf. U begrijpt beter waarom de hond doet wat hij doet, en leert de taal van uw hond feilloos lezen.

Zo wordt communiceren met uw hond écht samenwerken. Want: gedragsbegeleiding gaat niet over de hond alleen, het gaat om het team dat hond en mens vormen. Samen weer in balans komen door vanuit de oorzaak van het gedrag te werken aan een plan op maat, dat past bij uw specifieke situatie.

Hoe lang een gedragsbegeleidingstraject duurt, is afhankelijk van de aard van de vragen en de vorderingen die u samen met uw hond maakt. Iedere hond zet op zijn eigen tempo nieuwe stapjes, tijd en geduld zijn heel belangrijk. De eerste afspraak is altijd bij u thuis, vervolgafspraken worden in overleg gepland op een locatie bij u in de buurt of in Den Haag.

Neem graag contact op voor het aanvraagformulier gedragsbegeleiding.

Tarieven en mogelijkheden

Een eerste gedragsconsult aan huis kost € 95,- (2 uur), vervolgafspraken zijn € 55,- per uur. Bedragen zijn inclusief 21% btw en reiskosten binnen Den Haag.

Gedragsbegeleidingspakket small € 185,- (incl. 21% btw): Eerste gedragsconsult aan huis van 2 uur, 1 vervolgafspraak van 1 uur (binnen 4 weken), na de laatste afspraak een maand begeleiding via mail of telefoon én het boek ‘Stadshonden’.

Gedragsbegeleidingspakket medium € 245,- (incl. 21% btw): Eerste gedragsconsult aan huis van 2 uur, 2 vervolgafspraken van 1 uur (ieder binnen 4 weken) inclusief aandachtspuntenlijst, na de laatste afspraak 6 weken begeleiding via mail of telefoon én het boek ‘Stadshonden’.

Gedragsbegeleidingspakket large € 325,- (incl. 21% btw): Eerste gedragsconsult aan huis van 2 uur, 3 vervolgafspraken van 1 uur (ieder binnen 4 weken) inclusief korte verslagen, na de laatste afspraak twee maanden begeleiding via mail of telefoon én het boek ‘Stadshonden’ plus kwartetspel ‘Hond in de Stad’.

Klik hier voor onze Algemene voorwaarden en Privacyverklaring.

Kijk ook eens bij Massage en Voedingsadvies.